Informatii despre compania noastră

Generalităţi

Produse: ricate cu structura din lemn. Acest tip de constructie, foarte raspandit in intreaga lume, este prezent de ceva timp si in tara noastra, fiind foarte bine adaptat zonelor urbane sau limitrofe marilor orase. Permite o flexibilitate deosebita in alegerea solutiei optime pentru arhitectura si dotarile viitoarei dvs. case.

Materia prima: Pentru a mentine standardul ridicat de calitate prin care am impus casele noastre pe piata,selectia loturilor de cherestea se face cu mare exigenta. Cea mai mare parte a elementelor constituente ale caselor noastre sunt realizate din lemn lamelar incleiat - o forma superioara de utilizare a lemnului in domeniul constructiilor.

Clienti: Persoane particulare sau companii, clientii nostri sunt tratati cu aceeasi atentie, construim case, pensiuni, cladiri cu destinatii speciale, amenajari complexe, etc. Pana acum , casele ANSONIA pot fi gasite in 7 tari europene: Germania, Austria, Franta, Italia, Spania, Cehia si bineinteles Romania.

Servicii:Compania noastra va ofera o gama completa de servicii – Proiectare-arhitectura (CADWORK), Proiectare-rezistenta, Manufacturare, Livrare si Asamblare. TOTUL INTR-UN SINGUR LOC!

Calitate: Prin calitatea serviciilor si a produselor noastre, dorim sa contribuim si noi la eforturile tuturor celor care doresc sa schimbe prin faptele lor, imaginea de superficialitate care planeaza de mult timp asupra noastra, a tuturor romanilor!

Termene: In medie, pentru livrarea unei case din lemn ANSONIA sunt necesare intre 3 si 8 saptamani, acest termen depinzand foarte mult de gradul de incarcare a fabricii. Totusi in cazuri speciale acest termen poate fi scurtat pana al 1-2 saptamani.

Istoricul mărcii de case din lemn Ansonia

1997...

...acesta este anul in care compania noastra isi incepe activitatea prin infiintarea unui atelier de creatie pentru mobilier si amenajari interioare. In urmatorii cativa ani, bazandu-ne pe un personal calificat si aflat intr-o continua perfectionare dar si pe o dotare tehnica de exceptie, am atins nivelul dorit de dezvoltare in acest domeniu, fapt care nu s-ar fi putut obtine fara aprecierile clientilor nostri.

2000...

...dupa numai trei ani, am inceput dezvoltarea unei linii de productie a caselor din lemn, avand de partea noastra pe unul dintre cei mai titrati specialisti ai domeniului, ing. Martin Auer din Austria. Avand acest sprijin, ne-a fost mult mai usor sa alegem varianta optima pentru dotarea tehnica a fabricii, scopul nostru principal fiind CALITATEA ireprosabila a produsului final – CASA.

Tot atunci am preluat atat tehnologia de fabricatie cat si o parte din capacitatile de productie ale uneia dintre cele mai renumite fabrici de case din Austria, O prevedere importanta din contractul nostru prevede specializarea si perfectionarea periodica a personalului romanesc in fabrica austriaca, fiind astfel beneficiarii experientei de peste 110 ani a partenerului nostru. O alta prevedere care trebuie subliniata se refera la controlul calitatii produselor, urmarindu-se in permanenta conformitatea acestora cu cerintele pietei europene.

2006...

Planurile noastre pentru viitor, pe langa dezvoltarea in continuare a pietelor de export, aloca o mare parte a resurselor de promovare pentru crearea si dezvoltarea unei piete aici in Romania, unde chiar daca conceptul ANSONIA pentru casele din lemn lamelar nu este foarte cunoscut, prevedem o semnificativa crestere a cererii, odata cu popularizarea avantajelor extraordinare ale sistemului de constructie.

Breasla

Activitatea companiei noastre urmeaza doua directii clare in domeniul constructiilor din lemn:

  • Case de locuit din lemn lamelar incleiat, in trei tipuri constructive distincte,
  • structuri speciale si sarpante din lemn lamelar incleiat.

Suntem o companie relativ noua pe piata romaneasca, activitatea noastra de pana acum desfasurandu-se in special in strainatate, decizia de patrundere pe piata romaneasca de profil se bazeaza pe indicii de crestere din domeniu pe parcursul ultimilor ani. Atuurile noastre sunt experienta corect fundamentata ,dotarea tehnica de exceptie si aplicarea unui sistem integral de control al calitatii.

Linia noastra de fabricatie a fost conceputa sa livreze o cantitate de max. 15 de mc de produs finit/8 ore, echivalentul unei case de locuit cu o suprafata de ~40mp. Si asta in conditii de caliatate maxima! Asigurarea unei calitati superioare este posibila si datorita faptului ca marea majoritate a reperelor si materialelor lemnoase ce intra in componenta caselor sunt realizate prin mijloace proprii , fiind astfel mult mai usor controlul in toate fazele de productie.

Performanţă

Incepand cu primele schite arhitecturale si sfarsind cu momentul inmanarii cheilor noului proprietar, toate fazele procesului de productie sunt temeinic controlate astfel incat infrastructura tehnica disponibila sa fie corect si pe deplin utilizata. Pentru proiectarea si managementul lucrarilor noastre utilizam CADWORK o aplicatie software folosita doar de catre profesionistii domeniului, controlul perfect al fiecarui detaliu de constructie, planificarea consumurilor, controlul costurilor fiind astfel mult mai usor de indeplinit.

http://www.cadwork.ch

Ecologie

Padurea este o adevarata fabrica de lemn ce utilizeaza ca unica sursa de energie soarele. Comparativ cu alte domenii, pentru intretinerea si exploatarea padurii, pentru transportul bustenilor si transformarea lor in cherestea este necesara o cantitate de energie mult mai mica. Spre exemplu, pentru producerea unui singur metru cub de otel se consuma de 320 de ori mai multa energie dacat pentru o cantitate similara de cherestea.

Acest raport se pastreaza in general si pentru urmatoarele faze tehnologice din procesul transformarii materiei prime in produs finit, lemnul fiind recunoscut campion al economiei de energie in domeniul materialelor de constructie. In practica, cantitatea de energie necesara transformarii lemnului intr-un material finit utilizabil in constructii, poate fi acoperita in totalitate utilizand cu randament maxim resturile de lemn (sub toate formele lor) rezultate pe parcursul procesului tehnologic.

Promovare

Casele din lemn ANSONIA, prin cele trei tipuri constructive propuse,  se integreaza perfect oricarui amplasament, acestea impresioneaza prin frumusetea naturala a arhitecturii lor dar si prin exclusivism.

Contactati-ne si ve-ti primii toate informatiile necesare despre vanzarea caselor noastre si mai mult decat atat, pentru o deplina intelegere a sistemului constructiv si a ambiantei oferite, va invitam sa vizitati prima expozitie de case din lemn ANSONIA, situata pe drumul national DN1 in dreptul localitatii Baicoi – jud. Prahova, langa „Paralela 45”.

In acest loc veti putea vizita si admira pentru inceput trei case diferite, exemplificari ale celor trei sisteme constructive propuse de noi dar si alte constructii si obiecte realizate de noi din lemn lamelar incleiat. Acolo veti primii deasemenea informatii despre oferta noastra.